Amazon komt naar Nederland!

2 minuten leestijd
 

Amazon komt naar Nederland!

Of… toch niet?

Het gonst al een tijdje in de e-commerce wereld: Amazon komt naar Nederland! Of toch niet? Wanneer de kogel dan eindelijk door de kerk is, zijn de kansen voor webshopbezitters enorm. Of… toch niet?

Amazon Prime day

Volgens de geleerden was het Prime day event op 15 & 16 juli de aftrap voor Amazon Nederland. Maar.., niets bleek minder waar. Eerder kwam al de koppeling met de Nederlandse betalingsmogelijkheid iDeal op de markt. Waar we voorheen nog hoge verzendkosten moesten betalen via de Amerikaanse Amazon, kunnen we ondertussen al een hele tijd via de Duitse Amazon onze producten aanschaffen. Voordeel: de Duitse shop heeft een Nederlandse vertaling én je producten worden gewoon binnen enkele dagen met PostNL of DPD thuisbezorgd.

Verkopen op Amazon (Duitsland)

Het Amazon-platform werkt met twee soorten verkoopaccounts: het vendor account en het seller account. Als gebruiker van het seller account verkoop je rechtstreeks naar de consument. Heb je een vendor account? Dan koopt Amazon de producten bij je in en verkoopt deze zelf aan de consument. Voor dit laatstgenoemde account moet je echter wel speciaal uitgenodigd worden door Amazon. Voor de meeste bedrijven zal het seller account dus relevant zijn.

Dit kost het

Wil je verkopen op Amazon dan betaal je maandelijks een bedrag van €39. Ongeacht of je iets verkoopt. De overige kosten bedragen 10 tot 15 procent van de bruto verkoopwaarde van het product. Wil je aan de slag met Amazon? Reserveer dan behoorlijk wat tijd voor het opzetten van het account, de koppeling met je producten en de gesponsorde producten.

Amazon, ook voor jou?

Van veel opdrachtgevers krijgen we de vraag: wat moeten we met Amazon? Wat het ook zal zijn: een nieuwe e-commerce-omgeving biedt kansen. Dus ook voor jou als webshopbezitter. Wat deze kansen exact zullen zijn blijft alleen nog even afwachten. Wil je ondertussen ontdekken wat Amazon voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag het ons! Wij vertellen je er graag meer over.

Lees ook deze artikelen

Marketing

Dit zijn de SEO trends voor 2022

21 december 2021

Marketing

Apple iOS 14 en de gevolgen voor je Facebook advertenties

9 december 2021

Marketing

Aan de slag met videomarketing: een stappenplan

30 november 2021