De kracht van eventmarketing

2 minuten leestijd
 

Hoe bind je nóg meer klanten aan je merk of bedrijf? Juist, door een event te organiseren! Wij noemen dit eventmarketing. Want een evenement is de uitgelezen kans om live interactie te creëren met je potentiële en huidige klant. Belangrijk is wel dat je het event uitermate professioneel inzet en het ziet als een marketingmiddel. Dus waar wacht je nog op? Onze eventexpert Moniek geeft je enkele concrete tips!

Maak kennis met eventmarketing

Feestelijk zakendoen, wie wil dat nou niet? Eventmarketing is de meest pure vorm van interactieve marketing. De live ontmoeting met je (toekomstige) klant. Naast dat eventmarketing een manier is om nieuwe klanten te ontmoeten, is het ook een perfect middel om de klantrelaties te versterken.
Een event zorgt ervoor dat bezoekers na afloop een hogere emotionele merkbinding met je product of dienst hebben als daarvoor. Loyale klanten dus! En wist je dat eventmarketing het enige marketingcommunicatiemiddel is waarbij alle zintuigen worden geprikkeld? Wie wil dat nou niet? Maar waar en hoe begin je? Zorg dat je een goed verhaal hebt! Kortom, begin bij het begin! Wij geven je alvast een paar tips.

Tip 1: doel!

Zorg dat je een heldere doelstelling formuleert. Wat wil je met dit event bereiken? Je doelstelling kan te maken hebben met de hoeveelheid bezoekers, het genereren van afspraken met nieuwe klanten of juist meer naamsbekendheid genereren door positieve ervaringen. Formuleer een heldere doelstelling, zo kun je achteraf nagaan of het event geslaagd is!

event markting wefabric

Tip 2: beleving!

Alles draait om de beleving. Van begin tot eind en tot in de kleinste details. Zorg voor professionele, visuele middelen zoals video en presentaties, een sterk inhoudelijk programma en inspirerende sprekers. De (verrassende) locatie, verzorgde catering en professioneel beeld en geluid zijn de ultieme basis voor een geslaagd event!

event marketing wefabric

Tip 3: leads

Een event zorgt voor meer leads. Fantastisch toch? Maar hoe ga je deze opvolgen? Plan altijd een vervolgactie in met sales. Verzamel alle gegevens van de bezoekers en stuur ze een persoonlijke mailing met de aftermovie en foto’s. Zorg dat ze je volgen op alle social media kanalen of bel een aantal geïnteresseerden en vraag of je langs mag komen voor een afspraak.

event marketing wefabric

Eventmarketing, iets voor jou?

Een evenement voor je bedrijf organiseren niks voor jou? Geen probleem, het is helemaal ons ding! Ben je dus benieuwd wat een eventmarketing voor nieuwe of huidige klanten voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij zitten boordevol inspiratie en delen dit graag met je!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Lees ook deze artikelen

Vacatures

Vacature online marketeer

24 september 2021

Marketing

Neuromarketing: de perfecte prijsstrategie toepassen

18 september 2021

Marketing

Converteer bezoekers naar klanten met het See, Think, Do, Care-model

27 augustus 2021