Het videoplatform: Instagram TV!

2 minuten leestijd
 

Een nieuwe doelgroep bereiken? Dat doe je met Instagram TV. Het zijn twee trends voor jouw bedrijf dit jaar: verticaal filmen en video. Het videoplatform Instagram TV heeft het. Benieuwd hoe je Instagram TV inzet voor jouw bedrijf? Je leest het in deze blog!

Wat is Instagram TV?

Een videoplatform met veel nieuwe mogelijkheden: Instagram TV (IGTV). Het is een app die bedoeld is voor het soort video’s dat je nu vooral op YouTube tegenkomt. Het verschil is dat YouTube alleen horizontale video’s biedt. Jouw telefoon filmt toch ook verticaal? Via IGTV kun jij ook verticale video’s uploaden. IGTV is onderdeel van het social media kanaal Instagram en zo kunnen jouw volgers op Instagram ook gemakkelijk jouw video’s bekijken. Ze hoeven niet meer naar je YouTube kanaal. Een groot voordeel!

Verticaal filmen: wat zijn de voordelen?

Via Instagram TV kun jij professioneel jouw verticale video’s toevoegen en bewaren. Je kunt je Instagram Stories ook gemakkelijk uploaden op je Instagram tv-kanaal, of andersom! De kijker hoeft geen rare houdingen meer aan te nemen wanneer hij jouw video bekijkt. Handig toch? Ander voordeel is dat op Instagram TV de video’s 15 seconden tot 10 minuten mogen duren en ze blijven zichtbaar zolang als jij dat wilt.

Nieuwe doelgroepen bereiken

IGTV genereert verschillende categorieën waar video’s in getoond worden. Instagram selecteert de video’s en kijkers kunnen er vervolgens doorheen swipen.

1. Voor jou: deze is categorie is gebaseerd op jouw interesses of eerder bekeken video’s.
2. Volgend: hier staan de nieuwste video’s van de kanalen die jij volgt.
3. Populair: dit zijn video’s die over het algemeen veel bekeken worden. Deze video’s zijn vaak van mensen die jij nog niet volgt. Zo helpt Instagram TV jou om nieuwe kanalen te ontdekken.
4. Doorgaan met kijken: hier vind je video’s die je al wel hebt geopend, maar nog niet hebt uitgekeken.

Interessante inzichten

Binnen het kanaal van Instagram TV kun je gemakkelijk swipen naar de volgende video, zoals je waarschijnlijk gewend bent bij Instagram Stories. Jij kunt als bedrijf duidelijk inzicht krijgen in de hoeveelheid mensen die jouw video’s hebben bekeken. Ook het aantal likes en comments zijn inzichtelijk. Binnen Instagram heet dit je audience retention rate. Als iemand meer dan 3 seconden kijkt, telt Instagram TV dit als een view.

Wil jij ook meer video gebruiken voor jouw bedrijf of hulp nodig bij het opzetten van jouw IGTV? Wij helpen je graag!

Lees ook deze artikelen

Marketing

YouTube inzetten: begin met een goede strategie

1 juni 2020

Vacatures

Hé webdeveloper! We hebben een vacature

29 mei 2020

Marketing

Marketing automation: zo zet je het in!

28 mei 2020