Examentraining Friesland

Website en webapplicatie

Volledig geautomatiseerd voor leerlingen, docenten en planners

)

Op de automatische piloot je examen door

Een cum laude geslaagd systeem

De eindexamenperiode is in zicht. Het thuisonderwijs zorgt ervoor dat leerlingen zich massaal opgeven voor examentrainingen. Examentraining Friesland groeit. Opeens moeten er geen paar honderd trainingen worden geroosterd, maar een paar duizend. Gevolg? Vloeren bezaaid met geprinte Excel bestanden. Leerlingen willen switchen, docenten wijzigen beschikbaarheid en betalingen moeten achteraf geregeld worden met scholen en leerlingen. Stress alom en veel werk. Héél veel werk. Of zoals ze het zelf zeiden: “Dit nóóit weer op deze manier.”

 

Zo zit het in elkaar

"

De webapplicatie van Examentraining Friesland zorgt voor een volledig geautomatiseerde werkwijze. Het resultaat? Tijdsbesparing, minder fouten én heel veel inzicht.

"

Stressloos examentrainingen organiseren

Automatiseren is het keyword bij Examentraining Friesland. Van de Exceldocumenten naar een gloednieuwe WordPress website én planningsysteem in Laravel. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, geldt ook in het geval van de stressvolle, niet-geautomatiseerde periode bij deze organisatie. Op deze manier werd snel duidelijk waar de pijnpunten in de werkwijze zaten, waar de foutmarge groot was, wat veel tijd kostte. Aan ons de eer om hier slimme oplossingen voor te bedenken, zodat leerlingen, docenten en vooral de eigenaren van Examentraining Friesland voortaan stressloos de examenperiode door kunnen.

Tijdsbesparende functionaliteiten

De nieuwe website en het planningssysteem ondervangen alle pijnpunten in de ‘oude’ werkwijze. Dit resulteert in een systeem met de volgende functionaliteiten:
  • Docenten kunnen eenvoudig hun beschikbaarheid opgeven, materiaal voor de trainingen uploaden, eenvoudig hun rooster raadplegen en reiskosten declareren;
  • Leerlingen kunnen filteren op trainingslocatie, niveau en vak om hun ideale examentraining te vinden. Ze kunnen vouchercodes invullen en betalen via iDeal;
  • Beheerders kunnen accounts met bijbehorende rollen aanmaken, trainingen publiceren op basis van de beschikbaarheid van docenten en roosteren.

Niks meer vergeten

Een lokaal vol leerlingen en geen docent te bekennen? Niet bij Examentraining Friesland! Met slimme notificaties worden docenten én leerlingen op de hoogte gesteld wanneer hun training bijna begint en op welke locatie ze moeten zijn. Zo zitten docenten nooit zonder leerlingen en leerlingen nooit zonder docent. Handig toch!

Zo zit het in elkaar

De website is gebouwd in WordPress en het planningssysteem in Laravel. De trainingen die op de website worden weergeven, worden ingeladen vanuit de webapplicatie. De koppeling tussen de systemen zorgt voor een enorm gereduceerde foutmarge, heel veel tijdsbesparing en ontzettend veel inzicht. Weg met de Excel sheets, op naar een geautomatiseerd trainingsseizoen!

De specialisten