Fosfaatrecht.nu

Eenvoudig fosfaatrechten afsluiten

Biedings- en veilingsplatform

Continu doorontwikkelen systeem

Fosfaatrecht.nu

Doorgewinterde fosfaatrechtspecialist zoekt webbouwer met lef

De mannen van Fosfaatrecht.nu houden zich de hele dag bezig met.. tja, fosfaat. Om ze daar zo goed mogelijk op te laten focussen, heeft Wefabric een gebruiksvriendelijk handelsportaal gebouwd.

Fosfaatrecht

Zo kan deze organisatie met zo weinig mogelijk specialisten, zoveel mogelijk werk verzetten. En die fosfaatrechten? Die vliegen als warme broodjes over de toonbank.

"

Zoiets als ons platform bestond er nog niet voor onze sector. Met dit systeem lopen we voorop en door het continu door te blijven ontwikkelen blijven we pionieren.

"
Ids Schaap

Facts & figures

213.745+ kg verkochte fosfaatrechten (still counting…) en 1.057+ afgesloten contracten verwerkte dit innovatieve portaal al. Vanuit het Friese Sint Nicolaasga mengt Fosfaatrecht transparantie met toegankelijkheid en wordt er continu ontwikkeld binnen de agrarische sector. Naast de fosfaatrechthandel houdt de organisatie zich bezig met de handel in VVO’s. Je raad het al: ook daarvoor mochten wij aan de slag!

Op-en-top gebruiksvriendelijk

De agrarische sector zo transparant mogelijk maken: dat is de overkoepelende doelstelling. Om dit te realiseren zijn goede technische systemen nodig. Fosfaatrecht.nu had een duidelijke wensenlijst: op-en-top gebruiksvriendelijk, tijdsbesparend & innovatief. Ids Schaap, eigenaar Fosfaatrecht.nu: “Zoiets als dit bestond er nog niet voor onze sector. Met dit systeem lopen we voorop en door het continu door te blijven ontwikkelen blijven we pionieren.”

Bieden & onderhandelen

Stukje bij beetje is het systeem van Fosfaatrecht opgebouwd. Zo is er gestart met een biedingsmogelijkheid. Advertenties van de fosfaatrechten worden geplaatst, geïnteresseerden gaan bieden en de verkoper kan hier vervolgens op reageren. “Op deze manier gaat het aanbieden van fosfaatrechten en de onderhandeling zonder tussenkomst van ons. Wanneer de koop definitief gemaakt wordt, komen wij weer in beeld. Dit scheelt veel tijd, waardoor we met minimale kosten kunnen werken”, stelt Ids.

Groot marktaandeel

Svea, Wefabric’s projectmanager bij Fosfaatrecht.nu: “Ondertussen hebben we het Fosfaatrecht platform enorm uitgebreid. Zo is er realtime inzichtelijk hoe het is gesteld met de prijzen, kun je de benodigde fosfaatrechten berekenen en kunnen er online veilingen worden georganiseerd.” Door het continu ontwikkelen van het systeem is er door de jaren heen een groot marktaandeel gerealiseerd. Er zijn slechts enkele grote spelers op de Nederlandse markt. Dat Fosfaatrecht.nu daar één van is, maakt ons een héle trots webpartij.

Maak kennis met de experts