Meelopen bij Wefabric: inspirerend en creatief

2 minuten leestijd
 

Wefabric door de ogen van Online Contentcreator Joshi Kuiper

Stel je begint aan een nieuwe uitdaging en je weet niet hoe je moet beginnen? En heeft die uitdaging te maken met het maken van online content voor een opdrachtgever? Ga dan eens langs bij Wefabric. Een middag meelopen bij Wefabric is leren, doen en ontdekken. Ik ben Joshi Kuiper, 25 jaar, en eerstejaars student Online Contentcreator aan NHL Stenden in Leeuwarden. Ik heb voor meerdere nieuwsredacties content gemaakt, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging: content maken voor een opdrachtgever! Daarom mailde ik Wefabric of ik langs mocht komen. En je raadt het al: ik was meer dan welkom!

Creatieve huishoudtools voor je content

Het kantoor van Wefabric heeft een creatieve uitstraling en iedereen wil een praatje met je maken. De open sfeer stelt mij gerust en ik weet meteen dat ik aan het einde van de middag met nieuwe ervaringen naar huis ga. Een warm welkom dus. Ik krijg in een korte tijd de tools toegereikt waarmee ik als Online Contentcreator uit de voeten kan. De berichten voor de website met een achterliggende gedachte inplannen en voor social media een kalender maken wat je wanneer plaatst. De gaten opvullen werkt motiverend en verlegt de grenzen van je creativiteit. De hulpmiddelen die ik van Wefabric heb gekregen kan je zien als creatieve huishoudtools als basis voor het maken van goede content.

Vanuit inspiratie komt creatie

En dan komt de grote verrassing! Ik mag zelf aan het werk. Ik neem plaats achter een bureau en sla mijn laptop open. Zoekend naar de woorden die ik hier heb geschreven leer ik het bedrijf kennen. Door na te denken over inspiratie, komt er uiteindelijk een creatie. Vanuit de gesprekken die tijdens het werk worden gevoerd komen weer nieuwe ideeën en je merkt dat iedereen op zijn eigen niveau bezig is met het voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. De creativiteit is bij iedereen te merken en allerlei ideeën komen ter tafel. Er wordt voor de avond een social media workshop voorbereid en de developers zijn op hun plek druk bezig met hun code. Iedereen is aan het werk met de passie voor het vak. En die passie vult uiteindelijk ook de creatieve ideeën in.

Voor mij is het na mijn bezoek aan Wefabric duidelijk dat passie voor het vak belangrijk is. Of ik die passie heb? Check! En dan maar gewoon gaan schrijven. Zoals je ziet is dat ook gelukt: check! Ben ik nu klaar voor de volgende opdracht waaruit weer nieuwe ideeën komen? Dubbelcheck! Met de passie voor het vak en de drang om te blijven creëren kan ik mijzelf ontwikkelen als de beste versie van mijzelf als Online Contentcreator.

Lees ook deze artikelen

Marketing

Dit zijn de SEO trends voor 2022

21 december 2021

Marketing

Apple iOS 14 en de gevolgen voor je Facebook advertenties

9 december 2021

Marketing

Aan de slag met videomarketing: een stappenplan

30 november 2021