10 tips om youtube zakelijk in te zetten

Youtube is na Google de grootste zoekmachine op het internet. Met meer dan 1 miljard gebruikers is dit online kanaal er dus niet één om over het hoofd te zien. Bevindt jouw doelgroep zich op Youtube? Dan is Youtube een perfect online media kanaal om in te zetten! Maar hoe kun je Youtube zakelijk zo inzetten, dat het meerwaarde kan creëren voor jouw marketingdoeleinden? Wij hebben 10 praktische tips op een rij gezet, om een succes te maken van jouw Youtube-kanaal.

  1. Optimaliseer je kanaal: De naam van een Youtube-kanaal is ontzettend belangrijk. Doe onderzoek naar belangrijke zoekwoorden onder jouw doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld via Google AdWords, of via de online Keywordtool voor Youtube. Een naam met minstens één geschikt zoekwoord voor jouw doelgroep, zal leiden tot een betere vindbaarheid. Richt je zakelijk account volledig in, met profielfoto en bedrijfomschrijving.
  2. Over ons: Er is een mogelijkheid om een over-ons tekst toe te voegen aan je kanaal. De eerste 48 karakters zijn daarbij het belangrijkst, omdat deze in de zoekresultaten verschijnen. Maak ook hier gebruik van de populaire zoekwoorden!
  3. Youtube-trailer: De Youtube trailer is vergelijkbaar met een trailer voor een film. Hier kan de bezoeker zien wat hij of zij kan verwachten op jouw kanaal. Zorg dat je trailer tussen de 30 en 60 seconden is.
  4. Weet wat scoort: Kijk eens bij de concurrentie. Welke content krijgt enorm veel views en wat werkt juist totaal niet? Op de buzzsumo website kun je bijvoorbeeld van alle content zien hoe vaak het is gedeeld.
  5. Maak een keuze: Het is makkelijker om een grote speler te worden in een klein online gebied, dan in een heel breed gebied. Bedenk dus goed wat je wilt doen en word daar heel goed in. Het maakt niet uit of dit filmpjes zijn voor entertainment, of je reviews geeft of dat je juist educatieve filmpjes maakt, als je maar kiest.
  6. De eerste indruk: Wist je wel dat de eerste 15 seconden van je video het allerbelangrijst zijn? Daarnaast is een slimme thumbnail (het stilstaande beeld, waar mensen op kunnen klikken om naar jouw filmpje te gaan) ook erg relevant. Het gaat allemaal om die eerste indruk, zorg dat deze goed is.
  7. Lange video’s: Je verwacht het misschien niet, maar lange Youtube-video’s worden zeker aangeraden. De gemiddelde video op Youtube duurt wel 14 minuten en 50 seconden!
  8. Creëer loyaliteit: Creëer loyaliteit van de kijker! Het is belangrijk dat de kijker blijft kijken, op jouw kanaal blijft hangen en terug blijft komen. Dit eerste kun je doen door afspeellijsten te maken, dan wordt er niet één filmpje afgespeeld, maar direct een hele lijst van soortgelijke video’s. Het terugkeren van de bezoeker kan het best door consistent te zijn in het plaatsen van video’s en in de soort content die je maakt.
  9. Plaats ondertiteling: De waarde van ondertiteling wordt steeds vaker (h)erkend. Veel mensen bekijken online video’s op locaties waar ze liever het geluid niet aanhebben, zoals in het openbaar vervoer. Youtube heeft een functie waarbij er automatisch ondertiteling geplaats kan worden.
  10. Gebruik het eindscherm: Een sterk einde is (minstens) even belangrijk als een sterk begin. Je kunt bijvoorbeeld twee video’s tonen, waar de bezoeker naar door kan klikken. Zo heb je zelf in de hand waar de kijker naar door wordt verwezen. Dit kunnen ook andere video’s van jezelf zijn! Daarnaast kun je in het eindscherm een abonneer-knop opnemen.

En onze gouden tip: plaats regelmatig video’s, met verschillende onderwerpen. Zo word je online beter vind- en zichtbaar! Bij ons kun je terecht voor videocontent. Wij bieden een pakket aan waarbij je een jaarlang videocontent ontvangt! Benieuwd? Wij vertellen je er graag meer over onder het genot van een kopje koffie of thee!

Heb jij al fantastische filmpjes, maar kijkt er niemand naar? Neem dan eens een kijkje op onze blog over het vergroten van de vindbaarheid van video’s in Google!

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy