Social media: facts & figures

3 minuten leestijd
 

Welke bedrijf is tegenwoordig niet meer op Facebook te vinden? Wie heeft er niet een groot netwerk op LinkedIn? Juist, we zijn met zijn allen veel aanwezig op social media. Onderzoeksbureau Newcom deed een onderzoek onder 7.012 Nederlanders naar het gebruik van de meest populaire social media. Welk medium kent momenteel zijn hoogtepunten en welke zijn dieptepunten?

Social media gebruik

Als ondernemer wil je natuurlijk weten waar je doelgroep is. In het onderzoek kwam naar voren dat het grootste deel van de Nederlanders zich online bevindt. Zoals je in onderstaande afbeelding ziet, is Whatsapp het grootste kanaal. Gevolgd door Facebook, Youtube en Instagram. Facebook had het afgelopen jaar de grootste daling in het aantal gebruikers, maar staat toch nog ruim op nummer 2. Instagram had het meeste groei, ook in dagelijks gebruik.

gebruikers per social media kanaalAfb. 1: Aantal gebruikers per social media kanaal

Leeftijdscategorieën op social

Verder blijkt uit het onderzoek dat de leeftijdscategorieën tot 39 jaar meer gebruik maken van Instagram en minder van Facebook. De leeftijdscategorieën van 40 jaar en hoger blijven redelijk stabiel gebruik maken van Facebook. Dus: plaats content gericht op de doelgroep die veel gebruik maken van dat bepaalde kanaal. Zo maak je contact met de juiste personen.

Social media inspiratie nodig?

Je weet nu waar je doelgroep zich bevindt, maar welke content moet je plaatsen? Het kan lastig zijn om onderwerpen te bedenken. Daarom hieronder een aantal ideeën die wij in het verleden hebben bedacht voor onze klanten.

Social media uitbesteden

Geen tijd om zelf je social media te beheren? Wij helpen je graag uit de brand! Bekijk hieronder bedrijven die je al voorgingen, voor meer informatie: klik hier!

Instagram: Een inhaker met een mooie foto

Instagram post

Instagram: Een blog van je website delen (link in je bio)

Instagram blog delen

Instagram: Een creatieve foto van jezelf of je medewerkers

Instagram creatieve post

Facebook: Een winactie

Winactie Facebook

Facebook: Een poll

Facebook poll

Facebook: relevant nieuws delen

Facebook post nieuws

LinkedIn: nieuwe medewerkers voorstellen

LinkedIn post

LinkedIn: blogs delen van je website

LinkedIn blogs delen

Meer inspiratie nodig? Kom langs voor een bakje koffie, dan bespreken we hoe je jouw social media strategie in kunnen zetten en wat wij voor je kunnen betekenen.

Lees ook deze artikelen

Marketing

YouTube inzetten: begin met een goede strategie

1 juni 2020

Vacatures

Hé webdeveloper! We hebben een vacature

29 mei 2020

Marketing

Marketing automation: zo zet je het in!

28 mei 2020