Tips voor het schrijven van een conversiegerichte landingspagina

4 minuten leestijd

Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van elke succesvolle digitale marketingstrategie. Maar het is niet genoeg om alleen maar content te creëren; je moet er ook voor zorgen dat je inhoud boeiend is en dat het conversies oplevert. Een van de beste manieren om dit te doen is door een conversiegerichte landingspagina te maken.

Een landingspagina is een webpagina die speciaal is ontworpen om leads vast te leggen of bezoekers om te zetten in klanten. Het doel van een landingspagina is om bezoekers te voorzien van de meest relevante informatie die ze nodig hebben om actie te ondernemen, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper of het doen van een aankoop.

Wij leggen je uit wat een conversiegerichte landingspagina is, wat de voordelen zijn én geven tips voor het schrijven van de perfecte landingspagina.

 

 

Wat is een conversiegerichte landingspagina?

Een conversiegerichte landingspagina is een webpagina die is ontworpen om bezoekers in klanten te converteren. Hij bevat een kop (H1), een beschrijving van het aanbod en een call-to-action (CTA) knop. Hij is ook bedoeld om leads vast te leggen, zoals e-mailadressen, voor verdere marketinginspanningen.

Het doel van een conversiegerichte landingspagina is bezoekers de meest relevante informatie te bieden die zij nodig hebben om actie te ondernemen. Hij moet zo zijn ontworpen dat bezoekers worden aangemoedigd de gewenste actie te ondernemen en moet gemakkelijk te navigeren zijn. De sleutel tot een succesvolle conversie landingspagina is ervoor te zorgen dat hij relevant, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is.

Hulp nodig? Neem contact op

 

Voordelen van effectieve landingspagina’s

Er zijn veel voordelen verbonden aan een effectieve landingspagina. Enkele voordelen:

 1. Verhoogde conversies: Een effectieve landingspagina helpt je de conversies te verhogen door bezoekers te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om de gewenste actie te ondernemen.
 2. Meer leads: Een effectieve landingspagina kan je helpen meer leads vast te leggen, zoals e-mailadressen, die je vervolgens weer kunt gebruiken voor andere marketingactiviteiten.
 3. Verbeterde gebruikerservaring: Een effectieve landingspagina kan de gebruikerservaring helpen verbeteren door bezoekers de informatie te bieden die ze nodig hebben.
 4. Betere naamsbekendheid: Een effectieve landingspagina helpt je jouw merkbekendheid te vergroten door bezoekers een positieve ervaring van je bedrijf te bieden.

 

Tips voor het schrijven van een conversiegerichte landingspagina

Het schrijven van een effectieve conversiegerichte landingspagina kan soms lastig zijn. Maar met de juiste tips en strategieën kun je een effectieve landingspagina maken die conversies oplevert. Hier volgen enkele tips voor het schrijven van een conversiegerichte landingspagina:

 1. Schrijf een overtuigende kop: De kop is het eerste wat bezoekers zien als ze op uw pagina terechtkomen, dus het is belangrijk dat deze hun aandacht trekt. Uw kop moet duidelijk en beknopt zijn en een voordeel voor de bezoeker bevatten.
 2. Schrijf overtuigende inhoud: De inhoud van je landingspagina moet geschreven zijn op een manier die bezoekers overhaalt om de gewenste actie te ondernemen. Zorg ervoor dat u de voordelen van de actie vermeldt en waarom het in het belang van de bezoeker is.
 3. Optimaliseer je call-to-action: de call-to-action moet duidelijk, beknopt en direct zijn. Zorg voor een knop die opvalt en waarop gemakkelijk kan worden geklikt.
 4. Maak je landingspagina visueel aantrekkelijk: Je landingspagina moet visueel aantrekkelijk zijn. Zorg voor afbeeldingen, video’s of andere visuals die de bezoeker boeien en hem helpen je aanbod te begrijpen.
 5. Integreer sociaal bewijs: Sociaal bewijs kan een effectieve manier zijn om conversies te verhogen. Zorg ervoor dat je sociaal bewijs, zoals klantcases of reviews, op je landingspagina zet.
 6. Test je landingspagina: Zodra je je landingspagina hebt gemaakt, is het belangrijk om deze te testen om ervoor te zorgen dat hij goed werkt. Zorg ervoor dat je alle elementen test, inclusief de kop, de inhoud en de call-to-action.
 7. Let ook op de SEO basisregels: je wilt natuurlijk ook dat je landingspagina op Google goed gevonden wordt. Je schrijft je landingspagina voor de bezoeker, maar er zijn ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden voor Google. Die lees je hier. 

 

Conclusie

Het maken van een conversiegerichte landingspagina is de sleutel tot het stimuleren van conversies en het verhogen van leads. Vergeet niet dat een effectieve landingspagina relevant, aantrekkelijk en gemakkelijk te navigeren moet zijn. Zorg voor een overtuigende kop, overtuigende inhoud, een geoptimaliseerde call-to-action, visuals, social proof en tests. Hulp nodig? De specialisten van Wefabric staan voor je klaar!

Hulp nodig? Neem contact op

Download inhaakkalender

Inhaakkalender social media 2023