De kracht van videocontent

2 minuten leestijd

300.000 uploads per dag, 80.000 uur en 24 TB aan data. Waar hebben we het over? Videocontent! Maar liefst 74% van al het internetverkeer is video. De vraag is: waarom richten bedrijven zich steeds meer op videocontent? Simpel, mensen zijn van nature visueel ingesteld. Zo blijft een video niet alleen langer hangen, maar wordt er ook sneller een video bekeken dan een (lange) tekst gelezen. Kortom, men kan zich een video vaak sneller en specifieker herinneren.

Videocontent: 3H model

Je hebt allerlei verschillende vormen als het gaat om videocontent. Maar wanneer heeft een video nu écht impact? YouTube creëerde het 3H-model, jouw handleiding tot invloedrijke video’s!
Hero content:
Deze video’s zet je een paar keer per jaar in. Dit zijn de reclamevideo’s die zorgen voor een groot bereik en breed publiek. Denk aan video’s die een sterke boodschap hebben en emotie oproept. Het doel is om deze content viral te laten gaan. Het voordeel is dat je als organisatie groots kunt uitpakken met deze online video. Awareness is een belangrijk aspect, bewustzijn en gevoel creëren voor je merk.
Hub content:
Wil je elke keer een frisse blik creëren bij je publiek? Dan is hub content iets voor jou. Dit is content die regelmatig wordt ontwikkeld. Onder hub content worden bedrijfsjournaals, vlogs of mini-soapseries onder verstaan. Tevens zorgt het voor verbinding met je klant. Een hub content is waar kijkers voor terugkomen, bijvoorbeeld een terugkerende rubriek of een video die op vaste momenten wordt gepubliceerd.
Hygiëne content:
De vorige twee soorten content is wat de consument aangeboden krijgt. Hygiëne content is waar consumenten zelf naar op zoek zijn. Dit zijn online video’s waarin een uitleg wordt gegeven of vragen in worden beantwoord. Hier worden instructievideo’s, tutorials en tips & tricks onder verstaan. Hygiëne content zijn video’s die elke dag belangrijk zijn. Ze spelen direct in op de behoefte van jouw doelgroep. Het doel is om behulpzaam en educatief te zijn voor jouw beoogde publiek.

Videocontent door Wefabric

Wij bieden diverse mogelijkheden op het gebied van video content. Wil je bijvoorbeeld vloggen? Of je blogs ondersteunen met een animatie? Het is allemaal mogelijk met onze contentabonnementen! Meer informatie? Wij stellen graag een vrijblijvend adviesplan voor je op.
Een video-abonnement heb je al vanaf €250 per maand!

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy