Handige Facebook features voor ondernemers

3 minuten leestijd

Pagina’s om in het oog te houden

Wat doet je concurrentie? Groeien hun pagina’s net zo hard als die van jou? En welke activiteiten voeren ze uit op Facebook? Met de feature ‘Pagina’s om in het oog te houden’ kun je jouw bedrijfspagina vergelijken met de pagina’s van je concullega’s op paginalikes, bereik en aantal berichten. Je kunt maar liefst tot 100 pagina’s ‘in het oog houden’! Let op: je hebt hier minimaal 100 paginalikes voor nodig.
Om deze feature te gebruiken ga je naar statistieken op je bedrijfspagina. Je vindt het onder de 5 recentste berichten.

Doelgroep inzichten

Meer inzicht krijgen in de paginalikes van jouw organisatie? Ontdek uit welk land, provincie, stad of dorp jouw fans komen, welke leeftijd ze hebben en wat de verdeling man/vrouw is. Door deze statistieken regelmatig in de gaten te houden is het mogelijk je content aan te passen aan je doelgroep en je berichten op deze manier relevanter te maken. Immers: hoe relevanter de content dat je deelt, hoe meer betrokken personen en hoe hoger het bereik van je boodschap!

De inzichten in je doelgroep vindt je onder statistieken. In het linkermenu vindt je de optie ‘personen’.

Facebook notities

Steek je veel tijd in het creëren van waardevolle artikelen voor je doelgroep? Dan wil je natuurlijk ook dat dit goed wordt gelezen. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat Facebook berichten met een uitgaande link (dus die naar het blogartikel op je website) steeds minder leuk vindt. Het gevolg is dat Facebook deze berichten ook aan steeds minder gebruikers laat zien, waardoor je bereik lager is.
Wil je dat je artikelen beter worden gelezen op Facebook? Maak dan gebruik van Facebook Notities. Deze functionaliteit vind je in het berichtenvenster op je bedrijfspagina. Klik vervolgens op de +, in het menu komt dan Facebook Notities tevoorschijn. Vul, net zoals op je website, de titel en de rest van het artikel in en publiceer het. Het bereik op Facebook zal zo groter zijn dan wanneer je een bericht plaatst met een link naar het blogartikel op je website.

Facebook notities als app

Wanneer je je artikelen bij Facebook notities plaatst, wil je natuurlijk ook dat je paginabezoekers het terug kunnen vinden. Dit doe je door op ‘meer’ te klikken in de balk onder je headerafbeelding op je pagina. Klik vervolgens op ‘tabbladen beheren’ en ‘tabbladen toevoegen of verwijderen’, je komt dan in de instellingen voor appbeheer. Voeg de app toe aan je pagina. Wil je ‘notities’ ook in de balk onder de headerafbeelding? Klik op ‘Meer’ en sleep de functionaliteit Notities op de positie waar je het wilt hebben.

Likes uitnodigen

De meest effectieve manier om likes te genereren is de personen die je berichten liken ook uit te nodigen om je bedrijfspagina leuk te vinden. Klik hiervoor op de opsomming van namen die het bericht hebben geliked. Er verschijnt een pop-up scherm waarbij er achter de namen die je pagina nog niet hebben geliked een knop ‘uitnodigen’ vindt.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy