Instagram wijzigt algoritme in 2022

2 minuten leestijd

Begin 2022 wijzigt het Instagram algoritme. Nieuwe Instagram posts worden niet meer naar het nieuwsoverzicht van enkele volgers ‘gepusht’, maar op chronologische volgorde weergegeven aan alle volgers. Wij zien dit als een enorme kans voor alle bedrijfspagina’s op Instagram. Waarom? Je leest het hier! 

Instagram: wat veranderd er in 2022

Terwijl het huidige algoritme ‘mogelijk interessante’ posts naar een nieuwsoverzicht pusht, zal het vanaf 2022 in chronologische volgorde worden weergegeven. Dit betekent dat een volger de meest recent geplaatste berichten als eerst in het nieuwsoverzicht ziet. Het moment waarop een Instagram post wordt geplaatst, wordt hierdoor nog belangrijker. Terwijl sommige berichten in het huidige algoritme niet zichtbaar worden voor volgers, zal dit vanaf 2022 wel het geval zijn. 

Sleutel naar succes

De overstap naar chronologische volgorde kan de zichtbaarheid van een bedrijfspagina vergroten. Om de zichtbaarheid te vergroten dien je wel aanwezig te zijn, wanneer de volgers dat ook zijn. In de ideale situatie wordt er een milliseconden voordat jouw volger Instagram opent een post geplaatst. Alleen dan komt de post bovenaan het nieuwsoverzicht van de volger. Het moment waarop er een bericht geplaatst wordt in 2022 wordt de sleutel naar succes!

Leer volgers kennen

Bij een bedrijfsaccount is het mogelijk om de bewegingen van volgers te monitoren. Zo leer je wanneer jouw volgers actief zijn op Instagram. Deze kennis wordt in 2022 nog belangrijker! Waarom? Iedere doelgroep beweegt zich anders op social media. Om goed zichtbaar te zijn op Instagram en om een Instagram post succesvol te maken, moet je je volgers leren kennen. Hoe je volgers zich gedragen én wanneer zijn actief zijn kun je zien onder het kopje ‘statistieken’ in je Instagram-account. 

Nederland actief op instagram

Wist je dat uit landelijke cijfers blijkt dat de meeste Nederlanders op donderdag actief zijn op Instagram? Het verschil met de andere doordeweekse dagen is wel minimaal, maar het weekend lijkt daarentegen wel aanzienlijk minder te presteren. De meeste interactie vindt plaats tussen 16:00 en 18:00 uur. Ook om 13:00 uur is er een lichte piek te zien. Denk dus goed na wanneer jij jouw Instagram post online zet! Check de resultaten als je een Instagram post online zet en test op verschillende tijden en dagen. Zo weet jij snel wat voor jouw volgers het beste werkt. 

Wefabric: jouw marketingafdeling op afstand

Wil je het Instagram account van jouw onderneming beter zichtbaar maken in 2022? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kennismaken? Neem gerust contact met ons op of maak vrijblijvend een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie voor je klaar staat!

Inspiratie voor je Instagram posts nodig? Download hieronder gratis de Wefabric inhaakkalender en mis geen inhaker in 2022!

 

Download inhaakkalender

Inhaakkalender social media 2023

    Lees meer van onze artikelen

    Ontdek de Wecademy