Marketingbudget bepalen: hoe doe je dat?

2 minuten leestijd
 

Het nieuwe jaar is vaak hét moment om (marketing) plannen te smeden! We kijken vooruit. Wat gaan we in 2020 bereiken, wat zijn jouw doelstellingen en hoe gaan we dat realiseren? Een marketingplan met budget is een must voor elke onderneming!|

Waarom is een marketingbudget van belang?

Het marketingbudget is onderdeel van je marketingplan. Nadat je marketingplannen hebt gemaakt, wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn om dit te realiseren. Borduur je verder op de plannen of het budget van vorig jaar? Dat kan natuurlijk ook.

Het hebben van een concreet marketingbudget brengt verschillende voordelen met zich mee.

  • Meer focus! Zo kun je jouw marketingstrategie beter uitvoeren;
  • Het geeft inzichten in jouw marketingactiviteiten over het gehele jaar;
  • Onverwachte uitgaven kunnen eenvoudig in een context geplaatst worden. Zo kun je eenvoudiger beslissingen nemen.

Hoe bepaal je jouw (maximale) marketingbudget?

Veel bedrijven bepalen hun marketingbudget op basis van hun omzet. Uit een onderzoek van Gartner blijkt dat bedrijven ongeveer 10% van hun omzet uitgeven aan marketing. Dit is inclusief salarissen voor marketeers, budget voor campagnes en online marketing.

Doordat je inzicht krijgt in de kosten, kun je ook eenvoudiger de afweging maken of je marketing zelf moet blijven uitvoeren of om het te laten uitbesteden. In de wereld van online marketing verandert er veel. Het vergt steeds meer specialisme. Soms is het verstandiger om bepaalde werkzaamheden uit te besteden.

Tip: Vergeet ook niet je marketingopbrengsten te meten! Weten hoe je dat kunt doen? Anna-Brecht vertelt je er graag meer over!

Marketingbudget bepalen: aan de slag!

Het bepalen van een marketingbudget bestaat uit verschillende onderdelen. Zijn de doelstellingen en jouw strategie voor 2020 duidelijk? Ga dan aan de slag met het invullen van jouw budget op verschillende onderdelen. Wij geven een aantal voorbeelden waaruit jouw marketingbudget kan bestaan:

1. Advertenties
2. Branding
3. Content marketing
4. Events
5. Onderzoek
6. Sponsoring
7. Website
8. Social media

Ondersteuning nodig bij het bepalen van jouw marketingbudget?

Kom jij er niet uit of kun je wel wat hulp gebruiken? Wefabric helpt jou verder! Neem contact met ons op en dan zorgen wij samen voor een krachtig marketingplan inclusief marketingbudget 2020.