Nieuw: Instagram naamtag

2 minuten leestijd

Instagram rolde vorige maand een nieuwe manier uit voor mensen die elkaar in het echt ontmoeten. In april was hier al sprake van, maar nu is de functie eindelijk wereldwijd te gebruiken. Met de nieuwe tool: ‘naamtag’, kun je nu al heel gemakkelijk en snel een Instagram account gaan volgen. Eerder kwam Snapchat met een soortgelijke functie waarbij een QR-snapcode ingezet kan worden om nieuwe vrienden te ontdekken, filters en lenzen te ontgrendelen, nieuwe inhoud te vinden en nog veel meer. Instagram is minder uitgebreid maar wel superhandig! Benieuwd hoe je dit in kan zetten? Lees dan verder.

Waarom een naamtag?

De naamtag werkt als een soort QR-code. Wanneer je een vriend of bedrijf wil volgen hoef je niet op naam te zoeken, maar je kan al heel eenvoudig de afbeelding scannen. De naamtag is vooral bedoeld wanneer je bijvoorbeeld op een feestje iemand tegenkomt die je wilt gaan volgen op Instagram.

Je eigen naamtag maken


1. Open de Instagram-app.
2. Ga naar je eigen profiel.
3. Klik op de drie streepjes rechts bovenin.
4. Klik op naamtag
Wanneer je jouw naamtag niet op je beeld ziet verschijnen dan kan het zijn dat het nog niet op jouw profiel is geactiveerd. Open dan de Instagram-app op een ander moment of zorg ervoor dat je een update realiseert, om het daarna nogmaals te proberen.

De visuele uitstraling

Ook voor bedrijven is de naamtag erg handig, zo kan je deze bijvoorbeeld op een poster, flyer of ander promotiemateriaal plaatsen. Máár ook bij fysieke producten komt de naamtag goed van pas.
Door de naamtag op de label of verpakking van het product te plaatsen moedig je klanten aan om jouw Instagramaccount te gaan volgen.

Scannen maar!

Om een naamtag van iemand anders te scannen klik je onderaan de naamtag op ‘een naamtag scannen’. Richt je camera op de naamtag van iemand anders en je wordt meteen doorgestuurd naar het profiel van degene die je hebt ontmoet. Even proberen? Scan de onderstaande naamtag van Wefabric.
Nog meer volgers op je Instagram, lees de tips in deze blog.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy