Responsive Display Ads: opzetten én optimaliseren

5 minuten leestijd

Responsive Display Ads biedt bedrijven de kans om doelgroepen te bereiken met zeer effectieve advertenties. Door deze advertenties op de goede manier in te stellen en te optimaliseren, kun je jouw resultaten naar een hoger niveau tillen. Met de juiste strategie en uitvoering benut je het potentieel van je advertenties maximaal, waardoor je het maximale uit je budget haalt.

In dit artikel behandelen we de stappen voor het maken en optimaliseren van Responsive Display Ads. Van het begrijpen van de verschillende advertentieformaten tot het opzetten van een succesvolle campagne: we geven je dé tips & tricks die je nodig hebt om je Google Responsive Display Ads naar een hoger niveau te tillen.

Wat zijn Google Responsive Display Ads?

Google Responsive Display Ads zijn gepersonaliseerde, gerichte display-advertenties die zich aanpassen naar de look en feel van de inhoud eromheen. Deze advertenties kunnen worden weergegeven op zowel mobiele als desktopapparaten. Google optimaliseert ze automatisch op basis van de website waarop ze worden weergegeven.

Deze advertenties zijn geweldig om een paar redenen:

 • De inhoud van deze advertenties zijn volledig anders dan wat zichtbaar is in de zoekresultaten.
 • De advertenties worden afgestemd op een specifiek publiek en zorgen voor hogere doorklikpercentages (CTR) en conversies.
 • De advertenties zijn effectiever wanneer ze worden geplaatst op websites met een hoge autoriteit. Met deze functies kunnen Google Responsive Display Ads een geweldige manier zijn voor bedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten en meer conversies te genereren.

Voordelen van Google Responsive Display Ads

Wij zijn fan! En wel om de volgende redenen:

 • Google Responsive Display Ads zijn zeer effectief. Deze advertenties zijn ontworpen om de aandacht te trekken en aan te slaan bij je doelgroep, waardoor je betere resultaten kunt behalen. Google optimaliseert deze advertenties automatisch op basis van de website waarop ze worden weergegeven en de inhoud in de omgeving. Dit zorgt ervoor dat de advertenties aan de juiste mensen worden getoond en zo effectief mogelijk zijn.
 • Deze advertenties zijn doelgericht. Omdat deze advertenties volledig anders kunnen zijn dan zoekadvertenties, kunnen ze zeer specifiek worden afgestemd op je doelgroep.
 • De advertenties kunnen worden geïntegreerd met zoekadvertenties. Als je deze advertenties draait, kun je ervoor kiezen om je display-advertenties te laten overeenkomen met je zoekadvertenties.
 • Ze kunnen over verschillende kanalen worden gebruikt. Omdat ze worden geplaatst op websites met een hoge autoriteit en volledig anders kunnen zijn dan de zoekadvertenties, zijn deze advertenties zeer effectief wanneer deze kanaaloverkoepelend werken. Het resultaat? Een hogere naamsbekendheid!

Hoe Google Responsive Display Ads maken en optimaliseren

De eerste stap om je Google Responsive Display Ads te optimaliseren is het creëren van een sterke basis. Bepaal je doelen en creëer een strategie om deze te bereiken. Met een duidelijk doel voor ogen kun je een strategisch plan maken om je advertenties te optimaliseren en resultaten te behalen.

Bij het maken van je advertenties is het belangrijk om je huisstijl in gedachten te houden, evenals je doelen voor de advertentie. Zorg dat je advertenties consistent zijn met je merkimago en vergeet niet om een krachtige call-to-action op te nemen. Je advertenties zijn effectiever zijn als je de boodschap duidelijk en beknopt houdt.

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van de advertenties:

Taal

Het taalgebruik moet duidelijk en beknopt zijn. Houd je advertenties relevant door termen te gebruiken waarop je doelgroep zoekt.

Afbeeldingen

Afbeeldingen in je advertenties zijn belangrijk en kunnen een groot verschil maken in de click-through rates (CTR). Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit die relevant zijn en complementair zijn met de tekst.

Advertentieprestaties

Google toont advertenties die goed presteren vaker, dus het is belangrijk om je advertentieprestaties in de gaten te houden. Gebruik prestatiecijfers om de resultaten te controleren en wijzigingen aan te brengen wanneer dat nodig is.

Soorten Google Responsive Display Ad-formaten

Wil je GRD ads optimaal inzetten? Dan kun je het beste de volgende elementen gebruiken:

 • 5 logovarianten (bijv. landscape, icon, portrait en kleurvarianten)
 • 15 afbeeldingen
 • 5 video’s
 • 1 lange kop
 • 5 koppen
 • 5 beschrijvingsregels

Dit is de ideale situatie. Heb je niet al het materiaal? Dat is niet erg. Upload dan wat je wel hebt. Google stelt dan advertenties samen van het materiaal wat je wel hebt geüpload.

Google Responsive Display Ads optimaliseren

Nadat je je Google Responsive Display Ads hebt gemaakt en je advertentiegroepen hebt ingesteld, is het tijd om je advertenties te optimaliseren. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je advertenties goed presteren:

 • Relevantie is key! Google toont je advertenties aan de juiste mensen, maar alleen als ze relevant zijn voor de zoekterm. Zorg ervoor dat je advertenties goed geschreven zijn en woorden gebruiken waar je doelgroep naar zoekt.
 • Je advertenties dienen aantrekkelijk te zijn. Als advertenties interessant en aantrekkelijk zijn, zullen mensen erop klikken. Vergeet niet dat je concurreert met andere advertenties, dus zorg ervoor dat ze opvallen in de massa.
 • Zorg ervoor dat je advertenties een sterke landingspagina hebben. De meest effectieve advertenties zijn advertenties die mensen van de advertentie naar een landingspagina leiden die goed geschreven en boeiend is. Zorg ervoor dat de pagina hun vragen beantwoordt en hen aanzet tot actie.

Het succes van uw Google Responsive Display Ads meten

Zodra je je Google Responsive Display Ads hebt gemaakt en geoptimaliseerd, is het belangrijk om het succes ervan te monitoren en waar nodig wijzigingen aan te brengen. Google biedt een aantal verschillende statistieken die belangrijk zijn om te controleren:

Click-through rate (CTR)

Dit is het percentage mensen dat op je advertentie klikt ten opzichte van het aantal mensen dat de advertentie ziet. Hoe hoger de CTR, hoe effectiever je advertentie!

Kosten per klik (CPC)

Dit is het bedrag dat in rekening wordt gebracht voor elke klik op de advertentie. Hoe lager de CPC, hoe effectiever de advertentie is.

Kosten per actie (CPA)

De CPA is het bedrag dat jou wordt aangerekend per conversie. Hoe lager de CPA, hoe effectiever de advertentie is.

Meer weten?

Google Responsive Display Ads zijn gepersonaliseerde, gerichte display-advertenties die zich aanpassen aan de look en feel van de inhoud eromheen. Deze advertenties kunnen worden weergegeven op zowel mobiele als desktopapparaten en Google optimaliseert ze automatisch op basis van de website waarop ze worden weergegeven.

Wij zetten CRD ads in bij bijvoorbeeld Werken bij campagnes of campagnes met focus op naamsbekendheid. Ook weten hoe jouw organisatie dit optimaal kan gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Download ons magazine

Wefabric magazine


  Door je aan te melden ga je ermee akkoord dat we je maximaal 1x per maand marketingmails sturen. Alles in overeenstemming met onze privacyverklaring. Je kunt je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.