Snapchat geschikt voor jouw bedrijf?

2 minuten leestijd

Je bent de app vast en zeker tegengekomen: Snapchat! Foto’s en video’s worden geplaatst en verdwijnen na 24 uur. Via Snapchat kun jij jouw verhaal vertellen in een foto of video van 10 seconden. Benieuwd naar dit sociale medium? Wij vertellen hoe jij Snapchat voor bedrijven kunt inzetten!

Snapchat voor bedrijven

Snapchat: je kunt er niet meer omheen. Er zijn wereldwijd maar liefst 168 miljoen dagelijkse gebruikers en per dag worden er rond de 2,5 miljard snaps verstuurd. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland Snapchat vooral populair onder jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Bestaat de doelgroep van jouw bedrijf ook uit jongeren? Dan is Snapchat voor bedrijven zeker voor jou interessant.

Waarom Snapchat?

De belangrijkste vraag: waarom wordt er gebruik gemaakt van de app Snapchat? Omdat dit kanaal erg laagdrempelig is. Een perfecte foto, zoals bijvoorbeeld Instagram? Dat hoeft niet bij Snapchat! Je bepaalt zelf naar wie je je snaps stuurt en de content wordt binnen een aantal seconden verwijderd. Zelfs het aantal seconden kun je aangeven. Op deze manier wordt de sociale druk een stuk lager dan bij andere social media kanalen.

Bereik jouw doelgroep

Snapchat voor bedrijven is gratis te gebruiken. Tevens zijn er ook advertentiemogelijkheden. Deze worden Snap Ads genoemd en zijn korte advertentievideo’s die tussen de reguliere snaps getoond worden. Snap Ads zijn ideaal om jouw merkbekendheid een extra boost te geven. Aangezien Snapchat bestaat uit een combinatie van foto en video is het een goed medium voor je storytelling. Zo kan je jouw volgers meenemen in een gebeurtenis van je bedrijf.

Account aanmaken

Let op: Snapchat heeft geen apart account voor bedrijven. Je kunt een profiel voor particulieren aanmaken met jouw bedrijfsnaam. Snapchat is zeker de moeite waard om mee te nemen in jouw marketingstrategie. Ben je er niet helemaal over uit? We kunnen samen sparren over hoe jij Snapchat kan inzetten voor jouw bedrijf!

Wij heten Wefabric op Snapchat, volg jij ons al?

Hulp nodig bij het opzetten van Snapchat voor jouw bedrijf? Kom langs voor een bakje koffie, dan bespreken we hoe je jouw social media strategie in kunnen zetten en wat wij voor je kunnen betekenen.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy