Tools om je social media leven gemakkelijker te maken

2 minuten leestijdTussen de dagelijkse werkperikelen door kan het lastig zijn om te zorgen dat je Facebookpagina of Twitterkanaal geen uitstraling van een spookstad krijgt. Om je social media leven te vergemakkelijken hebben we enkele handige tools voor je op een rij gezet.

Opvallende visuals

Geen geboren grafisch ontwerper, maar toch opvallende visuals gebruiken op social media? Maak dan gebruik van Canva. Maak gratis en gemakkelijk je account aan en je kunt aan de slag! Creëer simpel de mooiste afbeeldingen door het brede assortiment aan gratis en betaalde afbeeldingen, achtergronden, lettertypes en elementen. Extra fijn is het feit dat de juiste formaten voor onder andere een Facebookheader en Twitterpost al standaard voor je klaar staan!

Infographics

Infographics zijn uitermate geschikt om te gebruiken als extra ondersteuning bij een blog of om gemakkelijk en overzichtelijk informatie te weergeven op social media. Met Easily kun je je eigen ontwerp kwaliteiten in de strijd gooien of gebruik maken van de standaard templates.

Berichten inplannen

Wel eens het gevoel dat je achter de feiten aanloopt op het gebied van social media? Maak dan gebruik van een tool waarmee je berichten kunt inplannen. Met bijvoorbeeld Hootsuite kun je gebruik maken van het gratis account waarmee je onder andere Twitter-, Facebook- en LinkedInberichten gemakkelijk inplant. Zo ben je ook tijdens drukke en vakantieperiodes consistent aanwezig op je social media kanalen.

Social mentions

De berichten zijn geplaatst en je ziet zo nu en dan een like of retweet voorbij komen. Maar wat wordt er nou echt met jouw content gedaan? Dit krijg je inzichtelijk met Social mention. Deze website maakt voor je inzichtelijk waar, wanneer en door wie jouw bedrijfsnaam wordt genoemd.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy