Het belang van goede webteksten

2 minuten leestijd

Webteksten zijn een belangrijk onderdeel van je website. Je levert informatie naar je klanten en houd ze daarmee goed op de hoogte. Daarnaast zijn goede webteksten dé tool om je website goed te laten renderen.

Goede webteksten? Bepaal je doel!

Je wilt dat mensen je website bezoeken. Goede webteksten zijn hiervoor van essentieel belang. Het eerste belangrijke punt van een goede webtekst is het bepalen van je doel. Maak dit zo concreet mogelijk. Bedenk wat voor informatie je door wilt geven en welk publiek je wilt bereiken. Je doelstelling ís ook handig om na de tijd te kijken of je webtekst succesvol is geweest of niet.

Alinea’s en tussenkopjes

Een grote hoeveelheid tekst is moeilijk te ordenen. Gebruik daarom alinea’s en tussenkopjes. Dat maakt een webtekst overzichtelijk. Zo wordt je verhaal, wat aan de bezoekers van je website wilt presenteren, goed leesbaar. Maak van elk nieuw onderwerp een alinea en plaats daarboven een tussenkopje. Tip: verwerk in de tussenkopjes de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden! Let daarbij op de juiste heading tags. Hoe je dit aanpakt lees je in onze blog over de basisregels van SEO.

Potentiële klanten

Krachtige webteksten zijn belangrijk voor je vindbaarheid bij zoekmachines. De juiste zoekwoordenanalyse zorgt ervoor dat potentiële klanten je website vinden als zij op een bepaald onderwerp zoeken. Let op: de teksten moeten goed leesbaar en op de juiste manier opgezet zijn. Webteksten moeten de bezoeker op de juiste manier leiden en helpen om belangrijke elementen snel te kunnen scannen.

Goede webteksten leiden tot actie

Je website is niet slechts je visitekaartje. Het is ook een online marketingmiddel. Het moet de bezoeker aanzetten tot actie. Webteksten zijn daarin van groot belang. Daarin is het ook belangrijk dat je actieve zinnen gebruikt. Bijvoorbeeld niet: ‘U kunt een kijkje op onze website nemen’, maar ‘Neem een kijkje op onze website’.

Gemak en de juiste eisen

Naast je drukke werkzaamheden ook nog goede webteksten schrijven? Die taak nemen wij graag van je over! Bij onze webteksten vinden zoekmachines je website en leveren wij hapklare informatie aan Google. Denk daarbij aan de metatitle, metatekst, focus zoekwoord etc. De webteksten schrijven wij naar de laatste eisen van Google. Nog een voordeel: bij ons kan je een vrijblijvende scan van jouw webteksten opvragen! Zo weet je zeker dat jouw teksten aan de juiste eisen voldoen.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy