Waarom onderhoud aan je website essentieel is

2 minuten leestijd

Als je auto je lief is…

Vergelijk het met een auto: afhankelijk van het merk brengen we onze vierwieler iedere 20.000 kilometer naar een garage voor een kleine of grote onderhoudsbeurt. Zo kan onze wagen ons van A naar B blijven brengen en is de kans een stuk kleiner dat we zonder auto komen te zitten op het moment dat we naar een belangrijke afspraak moeten. Bij je website gaat dat precies hetzelfde: op het moment dat hij de nieuwste updates krijgt, blijft alles naar behoren werken. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je op een dag niet meer bij je vertrouwde site kunt.

Updates

Omdat de systemen steeds complexer worden is de kans groter dat er fouten ontstaan. Daarom lanceert WordPress – maar ook andere CMS systemen – zeer regelmatig nieuwe updates om deze fouten op te lossen. Updates kunnen automatisch doorgevoerd worden in je website, maar iedere keer moet er handmatig worden gecheckt of alles nog naar behoren werkt. Wanneer dit niet wordt gedaan is het mogelijk dat er functionaliteiten uitvallen, je website wordt gehackt, gegevens verloren gaan of vertrouwelijke inloggegevens van klanten op straat belanden. Noodzakelijk is om het onderhoud maandelijks uit te voeren. Wordt dit netjes gedaan dan voorkom je niet alleen problemen, maar wordt de website in sommige gevallen ook nog eens een stuk sneller!

Blijf online

Zorg dus dat je website up-to-date blijft en blijf online! Neem contact op voor de mogelijkheden op het gebied van onderhoud aan je website. Uiteraard kun je tevens bij ons kiezen voor het gehele pakket. Bijvoorbeeld een nieuwe website te laten maken + onderhoud.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy