Zorg voor veiligheid en hogere rankings met een SSL certificaat

3 minuten leestijd

Google gaat zijn bezoekers voortaan waarschuwen voor onveilige websites zonder SSL-certificaat in de zoekresultaten. Wat betekent dit voor jouw website en is deze al veilig genoeg?

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internetbrowser.

”SSL is de standaard beveiligingstechnologie voor het instellen van een gecodeerde link tussen een webserver en een browser. Deze link zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen de webserver en de browser worden doorgestuurd privé blijven.”

SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de bescherming van hun online transacties met hun klanten.

Waarom een SSL certificaat?

Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat? En wat is SSL waard voor jouw website of webshop? Er zijn drie hoofdredenen te noemen waarom iedere website een SSL certificaat dient te hebben:

 1. Beveiliging
 2. Vertrouwen
 3. Google rankings

Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg je er voor dat deze belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden. Dit zorgt voor vertrouwen van bezoekers in je website en diensten en daarmee potentieel langere klantrelatie en opbrengst. Positief dus voor je bedrijfsresultaat!

SSL certificaat en Google rankings

Google heeft in 2014 aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat HTTPS (dus met SSL beveiligde websites) echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde websites. Het gebruik van een SSL certificaat is dus positief voor de Google rankings van je website.
Is jouw website goed beveiligd? Vul hier de url in om te testen!

Hoe herken je een SSL certificaat?

Hoe herken je nu precies een SSL certificaat? Het is uiteraard belangrijk dat je als bezoeker of eigenaar van een website weet wanneer een SSL verbinding actief is. Een actief SSL certificaat kun je herkennen aan een aantal zaken.

 1. Wanneer de URL van de website begint met HTTPS:// weet je dat de website beveiligd is met een SSL-certificaat. Bij een niet-beveiligde verbinding zie je HTTP://.
  Je kunt dit controleren in de adresbalk van de internetbrowser die je gebruikt
 2. Wanneer er een beveiligde verbinding actief is wordt er een slotje getoond in de adresbalk van je internetbrowser.
  Afhankelijk van je browser staat dat voor of achter de URL, in sommige browsers wordt dit niet automatisch getoond.
 3. Wanneer er een SSL certificaat met Extended Validation (EV) actief is wordt de adresbalk groen en wordt de naam van het bedrijf in de adresbalk getoond.
  Dit zijn specifieke certificaten die de bezoeker extra signalen geeft dat de website te vertrouwen is.
 4. Als je op het slotje klikt in de adresbalk van je browser kun je vaak gedetailleerde informatie vinden over wie het certificaat heeft aangevraagd en uitgegeven (zie afbeelding hieronder).

SSL

Blijf up-to-date

Zorg dus dat je website beschikt over een beveiligde verbinding. Wanneer je door ons een website laat maken zorgen we, desgewenst, natuurlijk ook voor een SSL certificaat. Hulp nodig? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy