Frieslandbezorgt.nl voor horeca & winkeliers tijdens Coronacrisis

2 minuten leestijd

Héél trots te kunnen zeggen dat collega’s Leo en Svea samen met mede-ondernemer Jelmer keihard hebben gewerkt om een gratis platform te realiseren voor horecaondernemers en winkeliers die zijn getroffen door de Covid-19 crisis. Check onderstaand persbericht voor meer informatie! 

Frieslandbezorgt.nl voor horeca & winkeliers tijdens Coronacrisis

Na het besluit van het kabinet op zondag 15 maart om alle horecagelegenheden te sluiten, gaan veel horecaondernemers over op thuisbezorging van hun producten. Ook winkeliers merken een daling in bezoekers in de winkel en bieden thuisbezorging als extra service aan. Voor ondernemers zonder webshop levert dit problemen op. Friese ondernemers Jelmer Gerritsma en Leo Flapper slaan de handen ineen en realiseerden frieslandbezorgt.nl, een gratis platform waar ondernemers tijdens de Coronacrisis hun producten kunnen aanbieden voor thuisbezorging.

Bezorgportaal voor ondernemers

Frieslandbezorgt.nl is ontwikkeld om ondernemers een steuntje in de rug te geven. Op deze manier kunnen ze een deel van hun bedrijfsvoering blijven hanteren tijdens de maatregelen tegen Corona. “Met dit gratis bezorgplatform kunnen ondernemers in drie eenvoudige stappen hun bedrijfspagina opstellen. Zo kunnen ze hun pagina inrichten en hun producten toevoegen. Binnen enkele minuten kunnen ze zo al bestellingen ontvangen”, stelt Leo Flapper. Na het inrichten van de bedrijfspagina kunnen ondernemers direct hun unieke pagina delen via hun eigen promotiekanalen als social media en website. Bestellingen komen eenvoudig binnen op het aangegeven e-mailadres. Flapper: “Een minieme tijdsinvestering kan zo al veel ondernemers toch omzet opleveren. Zonder dat ze zich daarvoor aan hoeven melden bij betaalde platformen.”

Gratis te gebruiken tijdens Coronacrisis

“Iedereen wil zijn steentje bijdragen tijdens deze onzekere tijden”, stelt Jelmer Gerritsma. “Wij doen dit door onze tijd en expertise te steken in een platform dat horecaondernemers en winkeliers een stap verder brengt. Dit platform blijft dan ook gratis te gebruiken voor ondernemers zolang de crisis aanhoudt.”

Werkwijze

Bedrijven kunnen zich eenvoudig aanmelden via frieslandbezorgt.nl/aanmelden en kunnen vervolgens hun bedrijfsprofiel en productaanbod invullen. Via de unieke url die ieder bedrijf heeft kan er gepromoot worden voor afhalen of thuisbezorging van producten. Bestellingen komen binnen op een e-mailadres van de ondernemer en bestellingen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd. Er wordt contactloos betaald via Tikkie of een betaalverzoek. Eenvoudig, veilig én ideaal voor (horeca)ondernemers. Consumenten ervaren hiermee het gemak online bestellen en contactloos afhalen of thuisbezorgen.

Over frieslandbezorgt.nl

Frieslandbezorgt en Sneekbezorgt zijn een initiatief van developers en marketeers uit Sneek en Leeuwarden om lokale ondernemers een hart onder de riem te steken. Dit kosteloze platform wordt gedurende de Covid-19 crisis aangeboden voor ondernemers én consumenten uit Friesland.

 

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy