Jij bent toe aan een nieuwe website. En dit is waarom!

2 minuten leestijd

Nee, dit is geen verkooppraatje. Zie het meer als een wake-up call. Een rondje internet leert ons namelijk dat er ontzettend veel bedrijven zijn met sterk verouderde websites. En dat kunnen wij natuurlijk niet negeren! Daarom vóór jou, van ons: een checklist voor jouw website. Vink je 1 of meer punten aan? Dan win je een gratis website-advies!

– Geen slotje

Geen idee waar we het over hebben? Open dan snel je webbrowser en ga naar jouw website. Geen slotje zichtbaar voor je domeinnaam in de URL-balk? Dan is het tijd om dit punt af te vinken. Jouw website is dan namelijk niet in het bezit van een SSL-certificaat. Dit betekent dat alle gegevens die via de website worden verstuurd makkelijk toegankelijk zijn. Maar dat niet alleen! Google voerde een hele tijd geleden al een update door waarbij websites zonder SLL-certificaat significant minder goede zoekresultaten behalen dan websites mét. Hoogste tijd om actie te ondernemen dus.

– Niet geschikt voor mobiel gebruik

Responsive wat?! Heeft je website een responsive design? Dan is het perfect zichtbaar (zonder te hoeven inzoomen) op zowel desktop, tablet en mobiel. Tekst valt niet weg en afbeeldingen worden netjes uitgelijnd. Een uitmuntend responsive design is tot in de puntjes aangepast aan de mobiele gebruiker. Echt wel nodig, want meer dan 60% van de online gebruikers bezoekt een website of webshop met een mobiel apparaat. Heeft je website geen responsive design? Dan mag je ook dit punt afvinken!

– Geen content

Welkom op de website van Wefabric! Grapje natuurlijk, want een website die met ‘Welkom op mijn website’ begint is zó 2004. Als je dan toch je website aan het checken bent, bekijk dan ook eventjes wanneer je het laatste nieuwsbericht hebt geplaatst. Is dit langer dan een half jaar geleden? Dan is het tijd voor actie! Regelmatig nieuwe content op je website zorgt voor meer (nieuwe) websitebezoekers. Geen goede content? Afvinken dan maar!

Gefeliciteerd, jij bent toe aan een nieuwe website!

2 of 3 punten aangevinkt? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk toe aan een nieuwe website. Van harte gefeliciteerd! Je kunt via onderstaand formulier direct een afspraak maken voor jouw gratis website-advies. 1 punt aangevinkt? Dan valt jouw huidige website wellicht te redden. Wefabric to the rescue! 

 

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy