Meer volgers op Instagram? Zo doe je dat!

3 minuten leestijd

Een veel gestelde vraag: hoe krijg je meer volgers op Instagram? De foto-app telt inmiddels al meer dan 400 miljoen gebruikers. Maar hoe val je op in die massa en verzamel je een mooi aantal volgers? Dit kan op talloze manieren! We hebben een aantal tips & trucs voor je op een rij gezet.

Maak je account openbaar

Als je veel volgers wilt verzamelen op je Instagram-account, moet je je account openbaar maken. Met een beschermd account kun je zelf kiezen wie toegang krijgt tot je foto’s, maar dan zal je volgersaantal niet snel de hoogte in schieten. Als je dan toch bezig bent: zorg dan ook dat je het account omzet in een bedrijfsaccount. Dit kan bij instellingen. Zo heb je meer inzicht in de resultaten van je account.

Vul je bio in

Wat kunnen mensen precies verwachten als ze op de volgknop drukken? Een blik op je foto’s kan al wat prijsgeven, maar vul ook je Instagram-bio nauwkeurig in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het benoemen van je werkzaamheden en diensten.

Kies een thema

De populairste Instagram-profielen kiezen stuk voor stuk voor een signature style: een onderwerp, thema, kleur of voorwerp dat regelmatig terugkomt. Creëer je eigen huisstijl en zorg voor samenhang tussen je beelden. Eén blik op je profiel moet eigenlijk volstaan om te weten waar je Instagram profiel voor staat. Denk aan: enkel foto’s in zwart-wit, enkel outfitfoto’s, of enkel foto’s van de natuur.

Maak goede foto’s

Vergeet het belangrijkste niet: een goede foto. Instagram wordt overspoeld door foto’s van eten en katten, dus probeer er bovenuit te steken met kwalitatieve foto’s. Wees orgineel: probeer eens een foto uit een hoek die je in eerste instantie zelf niet snel zou kiezen.

Gebruik betere fotofilters

Instagram biedt veel standaardfilters aan, maar durf ook eens over het muurtje te kijken. Met apps zoals VSCO en Afterlight kun je je Instagram-foto’s nog beter bewerken. De filters zien er mooi uit en kunnen een professionele sfeer uitdragen naar je volgers.

Edit, edit, edit

Bekijk ook eens de bewerk-instellingen van Instagram. Wanneer je een foto hebt geselecteerd uit je galerij en op ‘volgende’ klikt, kies dan eens de optie rechts onderaan – die met de moersleutel. Het loont de moeite om te experimenteren met de mogelijkheden voor bewerken: scherpstellen, helderheid aanpassen en een hoog of laag contrast.

Interactie!

Instagram draait niet om woorden, maar beelden. Dat wil echter niet zeggen dat interactie niet belangrijk is, want het blijft wel een sociaal netwerk. Ga dus andere gebruikers volgen, like hun foto’s en laat een boodschap achter. Als jouw volgers een reactie plaatsen onder je foto, ga dan ook in gesprek.

Gebruik hashtags

Hashtags helpen mensen bij het zoeken naar bepaalde fotocategorieën, en voegen je foto toe aan de feed van die hashtag. #travel voor reizen, #picoftheday of #bestoftoday voor een foto die vandaag geplaatst is bijvoorbeeld. Maar ook #tbt, een afkorting voor Throwback Thursday. Op donderdag mag je namelijk onder deze hashtag foto’s uit het verleden posten.

Have fun!

En dan de allerbelangrijkste regel? Durf alle regels in de wind te slaan en maak in de eerste plaats plezier. Een ongezonde obsessie voor je hoeveelheid volgers of likes zal je niet per se gelukkiger maken. Beter 100 geïnteresseerde volgers in de hand dan 10.000 ongeïnteresseerden in de lucht.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy