De Freulepartij

Digitaal scoresysteem

De papieren wedstrijdlijst verleden tijd? Niet helemaal. Maar een digitale wedstrijdlijst die live geüpdatet wordt en die je realtime kunt inzien of je nu thuis of onderweg bent is anno 2022 wel echt een must. Zo ontstond de webapplicatie voor De Freulepartij.

Realtime de uitslagen van jouw favoriete partuur inzien

De Freulepartij is een jaarlijks kaatsevenement voor jongens niet ouder dan 18 jaar. De wedstrijd vindt plaats in augustus en jaarlijks zijn er zo’n 40 parturen (teams) die meedoen. Tot 2022 werden alle uitslagen bijgehouden op een papieren wedstrijdlijst. Maar dat is sinds de realisatie van de webapplicatie verleden tijd. Of nou ja… niet helemaal. Er is natuurlijk een doelgroep die liever de papieren wedstrijdlijst in handen heeft én ook die moet je bedienen.

Hoe het werkt? Tijdens de omlopen wordt de webapplicatie regelmatig geüpdatet, zodat iedereen continu op de hoogte is van de uitslagen. Vanaf de halve finale is in de wedstrijdapp de uitslag zelfs live te volgen! Ideaal voor bezoekers, deelnemers én thuisblijvers. Houd de webapplicatie open op je telefoon, tablet of computer en geniet live mee.

Van boppeslach naar digitaliseringslag

Hadden we al gezegd dat je realtime uitslagen kunt inzien? Genoeg daarover ;). In het hele traject van de realisatie van de webapplicatie ofwel het digitale scoresysteem werd nauw samengewerkt met het bestuur van De Freulepartij. De wensen en behoeften afstemmen en zo starten met de realisatie van het functioneel ontwerp. Het belangrijkste is dat de bezoeker snel en gemakkelijk de live uitslagen van zijn favoriete partuur terug kan vinden én op de hoogte is van de stand van zaken van de wedstrijd.

Alles is in kaart gebracht en omgezet naar een het design. Het systeem is gerealiseerd in het framework Laraval dit heeft als voordeel dat we snel konden schakelen en flexibel kunnen zijn in de opbouw. Het framework heeft goede standaarden die we naar eigen behoefte kunnen uitbreiden. Daarnaast is het framework erg gebruiksvriendelijk, zo is het makkelijk te gebruiken voor iemand die minder affiniteit heeft met digitale systemen.

De realisatie van de webapplicatie heeft ervoor gezorgd dat bezoekers niet meer via verschillende kanalen (social media, verschillende websites, nieuwsartikelen) uitslagen hoeven te verzamelen, maar staat alles centraal op één plek. Via wedstrijdlijst.defreulepartij.nl is de deelnamelijst in te zien en zijn alle uitslagen terug te vinden. Bijkomend voordeel is dat alle papieren wedstrijdlijsten een grote kostenpost zijn voor kaatsverenigingen en daarbij niet erg duurzaam. Voor een deel bezoekers zal de papieren wedstrijdlijst blijven, maar de nieuwe generatie wil digitaliseren. Die lopen niet met zo’n grote A4 in hun broekzak, wél met hun telefoon.

webapplicatie Freulepartij

Testen, testen, testen en doorontwikkelen

Data. Data. Data en dan doorontwikkelen om de webapplicatie nóg beter te maken. De Freulepartij van 2022 was dan ook de testcase om de webapplicatie te testen onder alle bezoekers. En met succes! Op het hoogtepunt maakten meer dan 200 bezoekers gebruik van de digitale wedstrijdapp. Hier kwam veel interessante feedback en vernieuwende ideeën uit die ervoor zorgen dat de webapplicatie nog beter wordt.

Webapplicatie De Freulepartij

Ook een digitaliseringslag maken?

Neem contact op