We love Laravel en dit is waarom!

4 minuten leestijd

laravel

Wanneer we het hebben over webapplicaties, is Laravel geen vreemde eend in de bijt. Maar wat is het eigenlijk? En wat is de reden dat we überhaupt zo’n fan zijn van dit framework? Voor iedereen die er over nadenkt om een webapplicatie of webshop te laten bouwen legt developer Leo legt uit waarom Laravel zo geschikt is!

Wat is Laravel?

Laravel, wat? Laravel is een snel groeiende open source framework, gebouwd in de programmeertaal PHP. Een framework is een basis van je software. Dit bouw je vervolgens uit naar een applicatie zoals jij het wilt hebben. Zoals het woord als zegt is het dus een frame, oftewel een stramien.

Leo: “Als developer kun je binnen het framework je eigen code schrijven. Je moet je weliswaar aan bepaalde standaarden binnen het systeem houden, maar je bent erg flexibel in de opbouw van het systeem dat je wilt bouwen. De standaarden die je dient te hanteren zijn een groot voordeel, zo weet je zeker dat je vanuit een goede basis werkt.”

“Om deze standaarden te leren hanteren hebben we al talloze projecten gedraaid om ons het volledige systeem eigen te maken en de verschillende mogelijkheden te ontdekken. De kwaliteit van bouwen in Laravel wordt gewaarborgd in door de Laravel certificering. Daarvan zijn we als developers van Wefabric in bezit.”

Een ander voordeel voor het gebruiken van een framework is het feit dat je op deze manier niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Zo kun je in relatief weinig tijd al een goede basis bouwen.

“Zo deden we dat bijvoorbeeld ook met frieslandbezorgt.nl. We hebben hierbij veel standaard mogelijkheden gebruikt en dit verder uitgebouwd. Zo konden we met flink doorwerken binnen een week het platform live hebben.”

 

Redenen om framework te gebruiken

Er zijn verschillende redenen om een framework zoals Laravel te gebruiken:

 • Je hoeft niet from scratch te beginnen;
 • het scheelt veel tijd;
 • minder foutgevoelig door het gebruik van standaarden;
 • gemakkelijker uit te breiden, daarom uitermate geschikt voor webapplicaties.

“Met een framework hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden.”

Open source

“Dat Laravel een open source framework is zien wij als een absolute pré. Wat open source betekent? De twee woorden zeggen het eigenlijk al; een bron van code die ‘open’ is. Dit betekent in het geval van Laravel dan ook dat developers van over de hele wereld meewerken om de code, de verschillende tools en mogelijkheden binnen Laravel door te ontwikkelen. Hierdoor wordt er continu verbetert en zijn er dus doorlopend oplossingen beschikbaar, waar je als developer weer mee verder kunt werken voor een klantspecifieke oplossing. Laravel wordt tevens geprogrammeerd in PHP; een serverside scripttaal. Niet zomaar een scripttaal, maar de meest gebruikte ter wereld.”

“Developers van over de hele wereld werken aan een open source framework.”

Redenen om een open source systeem te gebruiken

Bij Wefabric doen we eigenlijk niet anders dan gebruik maken van open source systemen. De reden hiervoor is dan ook omdat de voordelen enorm zijn:

 • Wereldwijde doorontwikkeling, dus;
 • meer innovatie;
 • je zit niet vast aan één partij (wel afhankelijk van hoe het systeem is opgebouwd);
 • optie voor de meest uiteenlopende projecten;
 • de code is beter te onderhouden.

Wanneer kiezen voor Laravel?

Eigenlijk is Laravel voor vrijwel alle technische oplossingen te gebruiken. Wanneer je voor de keuze voor een systeem staat om een webapplicatie, webshop, API of platform te ontwikkelen is Laravel dan ook zeker het overwegen waard. Beter nog; in 9 van de 10 gevallen raden wij dit framework aan bij onze opdrachtgevers.

“Webapplicatie of platform ontwikkelen? Overweeg dan om Laravel te gebruiken!”

Laravel heeft zelf al heel veel handige functies en modules beschikbaar, maar er zijn ook vele andere partijen die goede modules schrijven. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld de verificatie wanneer je inlogt met een wachtwoord of door middel van social media. Maar ook de functionaliteiten als notificaties of zoekfuncties zijn beschikbaar. Ook biedt het een goede koppeling met betalingsdiensten.

 

Voordelen van Laravel

Zoals je merkt in dit artikel zijn wij nogal fan van Laravel. We hopen ons enthousiasme voor dit framework dan ook met jou te delen. Niet overtuigd? Nog eventjes de voordelen van het framework op een rij:

 • Snel en efficiënt
 • Veilig, stabiel en betrouwbaar
 • Enorme tijdsbesparing
 • Flexibel en functioneel
 • Zeer geschikt voor o.a. webapplicaties, webshops, API’s en platformen

Technisch vraagstuk?

Heb je een technisch vraagstuk liggen? Of ben je op zoek naar een systeem dat je tijd, processen of zelfs mankracht helpt besparen? Wij helpen je graag op weg naar de juiste oplossing! Laat het ons weten.

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy