Pienter
Praktische Bedrijfsopleidingen

Direct te boeken!

Pienter is dé praktijkopleider van Noord-Nederland. Het begon met een idee: een praktijkgericht opleidingscentrum, gevestigd in Bolsward met uitgebreide trainingen en maatwerktrajecten.Al snel werd er een passende locatie gevonden en samen met gecertificeerde instructeurs werden de eerste trainingen ontwikkeld. Maar dan? Dan is een sterke visuele uitstraling onmisbaar. Een nieuwe naam, huisstijl, webshop en het inrichten van de social media kanalen. Wij mochten er mee aan de slag!

Boordevol kennis over het werken

Pienter is een échte specialist op het gebied van trainingen en korte cursussen. Naast het aanbod van vaste trainingen en cursussen zoals een BHV-training of een heftruckcertificaat zijn er ook veel mogelijkheden voor een maatwerktraject. Welke kennis ontbreekt er bij het personeel of waar moet extra aandacht aan worden besteed? Dit resulteert in een maatwerk training waar de praktijk en theorie naadloos op elkaar aansluiten. Incompany of bij Pienter op locatie; alles is mogelijk.

Visuele uitstraling

De start van het project was als een onbeschreven bladzijde. Het bedrijfsidee bestond, maar verder nog niets. “Een bedrijf een nieuwe visuele uitstraling geven is niet zomaar iets. Met focus op de doelgroep en hun wensen én de wensen van de opdrachtgever, gingen we aan de slag. Na diverse brainstormsessies werd de naam Pienter praktische bedrijfsopleidingen gekozen. Eentje die volledig aansluit bij de waarden van het bedrijf: specialisme, kennis, praktisch en ook een tikkeltje Fries”, vertelt Moniek. De naam werd vertaald in een logo en huisstijl. Maar dat niet alleen: dit werkten we uit in bestickering voor een oplegger, offertemappen, enveloppen en visitekaartjes en een MailChimp nieuwsbrief.

WooCommerce shop met Exact koppeling

De webshop is gebouwd in WooCommerce; de webshopomgeving binnen WordPress. Het volledige trainingsaanbod van Pienter is eenvoudig inzichtelijk per categorie. Of je nu als directeur, HR-medewerker of particulier trainingen boekt: je meldt eenvoudig jezelf of meerdere werknemers binnen je bedrijf aan.

Resultaten

Kortom: Pienter heeft een gloednieuwe webshop die volledig is afgestemd op de doelgroep. In deze webshop staat gebruiksvriendelijkheid en conversie centraal. Trainingen boeken kan in een paar klikken en Pienter heeft een goed overzicht over de geboekte trainingen. De nieuwe naam, huisstijl én communicatiemiddelen zorgen ervoor dat Pienter kan doen waar zíj goed in zijn: het geven van praktische trainingen in Noord-Nederland.