Maak méér werk van je merk!

Home » Wecademy » Maak méér werk van je merk!

Werkt alles niet beter met een doordacht plan? Juist! Je werkt met een doel voor ogen, een stip aan de horizon en een bouwtekening in je hand. Grootste kans dat je je doel bereikt. Dat geldt ook voor marketing! De manier waarop je marketing inzet in je bedrijf is essentieel voor je succes.  Om te beginnen is het belangrijk om je merk sterk in de markt te positioneren. Hoe zet je jouw bedrijf, product en dienst op de kaart? En hoe onderscheid je je van de concurrent? En hoe bereik je je klanten én waarmee? Om je alvast uit de droom te helpen, dit alles is niet in één dag gerealiseerd. 

 

Begin bij het begin, kies een marketingstrategie.

Marketing is bij uitstek een discipline waarbij het identificeren van behoeften centraal staat. Daarnaast wil je als bedrijf je onderscheiden van je concurrenten en wil je het juiste beeld (imago) creëren bij je doelgroep. En zoals bij elk plan, begin je bij het begin. Er moet een overkoepeld plan worden opgezet waar alle marketingkeuzes op gebaseerd worden. De doelgroep, markt en concurrentie moet hierbij inzichtelijk worden. Dit is het fundament voor je branding; een unieke kracht.

Wist je dat wij ook strategiesessies organiseren? Aan het einde van de sessie ga jij 100% zeker met nieuwe inzichten de deur uit

En dan nog even dit

Met het simpelweg benoemen van je eigenschappen, USP’s of productvoordelen op je website of advertentie haal je geen extra leads én orders binnen. Iedereen claimt namelijk de beste te zijn, lokaal te werken, persoonlijk contact hoog in het vaandel te hebben staan en expert te zijn in hun vakgebied. Zeggen dat je de beste bent is niet meer voldoende tegenwoordig, je móet het laten zien maar welke en hoe? Stof tot nadenken!

Wel kun je zelf beginnen door je af te vragen wat je bedrijf zo bijzonder, mooi en sterk maakt. Zoom in op het karakter, de cultuur, de geschiedenis en onderscheidende factoren. Want in het enthousiasme, motivatie en persoonlijkheid van de mensen ligt het merkverhaal verscholen. Dat is het verhaal wat verteld moet worden én het begin van een sterk merk.

Dat doen wij ook bij Wefabric. Geen ‘hap-snap’-marketing maar goed doordachte, datagedreven ‘always-on’-campagnes, conversiegerichte websites en webshops.

 

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy