Doorontwikkelen aan je website: dit is waarom

3 minuten leestijd

Ja, we zijn ons er van bewust: we prediken hiermee een beetje voor eigen parochie. Maar dat maakt dit onderwerp niet minder belangrijk! Een jaar of misschien wel véél langer geleden lanceerde jij je nieuwe website. Een actueel online pareltje werd het internet opgegooid. Vol trots deelde je dit met iedereen die het maar wilde horen. En toen ging je weer lekker met je eigen werk bezig en vergat je nog naar je website om te kijken. Herkenbaar? Lees dan even verder. Ook als je wél regelmatig met je website bezig bent is dit artikel handig ;-).

Glazen bol

Een vooruitziende blik, berust op jarenlange kennis en ervaring: dat is wat je krijgt wanneer je een website laat bouwen bij een webbureau. Je krijgt echter geen visie rechtstreeks vanuit een glazen bol. Daarom dien je regelmatig te checken of jouw website nog aan alle eisen voldoet, dit doe je onder andere op deze punten:

  • Mobiel gebruik: hoe goed is jouw website zichtbaar op de verschillende smartphones? Waar staan de belangrijkste elementen? En is alles goed leesbaar en vindbaar binnen je website?
  • Content: los van een inhoudelijke check op de content van je website, check je ook de weergave van de teksten en afbeeldingen. Zijn dit lappen tekst? Of gebruik je opvallende, scanbare titels?
  • Design: spreekt het design van je website nog aan bij je doelgroep? Denk aan animaties en een goede balans tussen beeld & tekst.
  • Doel: hoe goed draagt je website nog bij aan het algemene bedrijfsdoel? Heb jij je website als leadgeneratietool? Bekijk dan waar dit nog verbetert kan worden.

Data verzamelen én er iets mee doen

Of je nu voordat je een nieuwe website lanceerde al veel data had verzameld of niet: een nieuwe website zorgt voor nieuwe inzichten. Combineer de verschillende data van in ieder geval Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager en Hotjar om tot een mooie mix aan verbeterpunten te komen. En die verbeterpunten? Die voer je natuurlijk door zodat jouw website nóg gebruiksvriendelijker, sneller en beter wordt.

Snel, sneller, snelst

Geduld is een schone zaak, maar niet online. Met een kortere aandachtspanne dan een goudvis (tja, 9 seconden…) verlaten websitebezoekers je website al na een paar seconden laadtijd. Hoe snel, sneller, snelst is jouw site? Het optimaliseren er van vergt technische kennis, maar is o, zo belangrijk. Het is namelijk niet alleen van invloed op je gebruiker, maar ook op je online vindbaarheid.

SEO

Niet is veranderlijker dan het weer, maar Google komt dicht in de buurt ;-). Hoe belangrijk online vindbaarheid ook voor jouw bedrijf is, zorg er altijd voor dat je periodiek checkt hoe het er mee staat. Niks vervelender voor je (potentiële) klanten dat ze jouw bedrijf niet kunnen vinden. Laat een zoekwoordenonderzoek uitvoeren zodat je weet hoe je scoort. Als je dan toch bezig bent: check ook even hoe het met de lokale vindbaarheid is gesteld.

Doorontwikkeling website: wij helpen je

Na het lezen van dit artikel nog steeds liever met je eigen werk bezig? Begrijpelijk! Wij stellen met alle liefde een verbeterplan voor je website op. Je krijgt concrete optimalisaties op het gebied van techniek, design & content, zodat jouw online omgeving weer helemaal up-to-date is.

 

 

Lees meer van onze artikelen

Ontdek de Wecademy